Tips voor studenten

 • Sorteren/recycleren:
  Meld je aan op de site van IVAGO, vraag een geen-reclame-sticker aan en plak deze op je brievenbus. Dit spaart je op de dag van de papierophaling een hoop gezeul met dozen papier uit!
 • Papier:
  Van je kladpapier vliegertjes maken is één manier om het een tweede leven te geven, maar er zijn betere middelen om je papier optimaal te gebruiken. Leg bijvoorbeeld naast de printer een bak met kladpapier aan. Die kan je dan gebruiken voor onder meer boodschappenlijstjes en testafdrukken.
 • Voeding:
  Pas op met de hoeveelheden die je kookt en koopt. Als je er even op let, merk je pas hoeveel voedsel er onnodig in de vuilnisbak belandt. Kijk ook regelmatig eens achteraan in je voorraadkast naar de vervaldata en wees creatief met wat je in huis hebt.
 • Water:
  Het grootste deel van het water dat we dagelijks gebruiken, spoelen we door het toilet. Een toilet met spaarknop zou de beste oplossing zijn, maar het kan ook eenvoudiger. Steek in de spoelbak van je toilet enkele flesjes gevuld met water. Let wel op dat ze de werking van de vlotter niet beletten. Door deze flesjes zal het volume water dat in de spoelbak kan sterk verminderen en zul je dus ook minder water doorspoelen.
 • Hergebruik:
  Ben je de inrichting van je kot beu, zakte je zonet door je stoel of is je laatste glas tijdens een wild kotfeestje gesneuveld? Spurt niet meteen naar de Ikea, Casa of Hema… spring liever eens binnen bij de kringwinkel in je buurt.
 • Woon-werkverkeer:
  Geraak je niet met het openbaar vervoer op je werk? Beu om die lange weg naar je werk alleen te doen? Iemand nodig om ‘s morgens in de auto je koffie vast te houden? Wel, dan hebben wij de oplossing voor jou: de carpoolpartner.
 • Reizen:
  Kies als je op reis gaat zoveel mogelijk voor touringbussen of treinen. Hou je niet van die lange reistijden? Maak dan van de weg van je vertrekpunt naar je eindbestemming ook al een reis en neem tussenstops in mooie dorpen en steden.
 • Verwarming:
  Ben je juist door de regen van je stamkroeg naar je kot gefietst? Hang dan je broek niet op de verwarming zelf, want dat belet dat de warme lucht je kot kan vullen. Plaats ook geen gordijnen tussen de verwarming en de ruimte die je wilt verwarmen, ook zij voorkomen dat de warmte zich kan verspreiden.