Projecten

Hieronder vind je een korte voorstelling van de verschillende projecten van dit academiejaar. Wil je graag aansluiten bij een groep? Stuur dan gerust een mailtje naar ugent1010@ugent.be.

 

StuJardin (in samenwerking met GSR en JNM)

In dit project telen we samen met studenten voedsel (groenten, fruit, kruiden…) in de stad. Hiermee willen we studenten overtuigen dat stadstuinieren plezierig en noodzakelijk is. Het project is een stap naar een stedelijke samenleving die meer berust op zelfvoorziening en korte keten. 

 

Duurzaamheidspact

Het duurzaamheidspact is een pact waar diensten van UGent (vakgroepen, onderwijsdiensten, enz.) zich toe kunnen verbinden vanaf het werkjaar 2011-2012. Het pact zal bepaalde concrete doelstellingen inhouden waar vakgroepen zich vrijwillig voor kunnen inzetten. 

 

 Groentepakketten (in samenwerking met GSR)

Groentepakketten UGent, dat is een ploeg vrijwilligers die wekelijks groente- en fruitpakketten aanbiedt aan UGent-studenten en -personeel. Elke maandagnamiddag van het academiejaar kan je een bestelling afhalen in studentenhuis De Therminal. 

 

W'eten

Weten wat de milieu-impact is van wat we eten. De universiteit kan nog heel wat doen om onze alternatieven van begin af aan duurzaam te maken en voor ons de keuze voor duurzaam voedsel dus makkelijker te maken (we moeten toch al zo veel nadenken). 

 

Educatie

Met het project 'Educatie' bekijken we hoe duurzaamheid geïntegreerd is en kan worden in ons onderwijssysteem. 

 

 

 Oude projecten

Hier vind je de projecten die we de afgelopen jaren op poten hebben gezet en (voorlopig) tot een einde gebracht zijn.